Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ραγκούσης: «Πολιτικοί καθοδηγητές» καθοδηγούν τους απεργούς πείνας


thumb
Σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί 81 μετανάστες που είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας, καθώς παρουσίασαν προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας αλλά και συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, επέρριψε ευθύνες σε άτομα που χαρακτήρισε ως «πολιτικούς καθοδηγητές» οι οποίοι και απαγόρευσαν το διάλογο με τους μετανάστες στην Υπατία.
Σημείωσε, επίσης, πως είναι τα ίδια άτομα που εμπόδισαν τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες, που βρίσκονται στο κτήριο Υπατία και έχουν αναλάβει να υποδύονται τους εκπροσώπους Τύπου και να κάνουν δηλώσεις στα κανάλια.
Υπενθύμισε ότι η μοναδική λύση για το ζήτημα των συγκεκριμένων μεταναστών είναι να υπαχθούν στο καθεστώς εξάμηνης ανοχής.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, προέτρεψε την κυβέρνηση να πάρει λύσεις και να αποτρέψει μία πιθανή ανθρωπιστική τραγωδία.
Παράλληλα, ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών ανακοίνωσε ότι «αυτό που αποδεικνύεται είναι πως αυτή η κυβέρνηση θέλει τελικά νεκρούς, αφού δεν είναι οι απεργοί που εκβιάζουν την κυβέρνηση, αλλά η ίδια η κυβέρνηση που τους εκβιάζει, ωθώντας τους στον θάνατο».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...