Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας»

«Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας, θα είμαστε κοντά στο λαό, άλλωστε γι' αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αναφορά του κ. Παπανδρέου έχει σχέση με τα επεισόδια που προκαλούν μεμονωμένες ομάδες πολιτών, σε βάρος κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και γενικά σε βάρος πολιτικών στελεχών. Τη Δευτέρα, μάλιστα, οργανώθηκε ανάλογη συγκέντρωση στη Σύρο, όπου είχε μεταβεί ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, από κυβερνητικές πηγές διαρρέει ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων με προσφυγή σε έκτακτες εισφορές ή περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι ίδιες πηγές απέκλεισαν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προσθέτοντας ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπονται κάποια ρίσκα στις προβλέψεις, που φθάνουν μέχρι το 0,75%. Ανέφεραν δε, ότι το πρώτο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων θα είναι έτοιμο σε δέκα ημέρες και δεν υπάρχει υποχρέωση της χώρας να το παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σχετικά, εξάλλου, με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι θα είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί στη Βουλή στις αρχές Μαΐου.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...