Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Απαισιόδοξος για το μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι αποφάσεις της συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών θα μείνουν ιστορικές για το αρνητικό τους περιεχόμενο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση σχετικά με τις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

«Η λεγόμενη ‘’οικονομική διακυβέρνηση’’ δεν είναι τίποτε άλλο από την περαιτέρω θεσμική ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας των αγορών στην Ε.Ε. και την επιβολή μιας οικονομικής πολιτικής αέναης λιτότητας σε όλες τις χώρες μέλη της, ως συνέπεια αυτής της ηγεμονίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το Σύμφωνο για το Ευρώ «σαφή ιστορική οπισθοδρόμηση, όχι απλώς ποσοτική, αλλά ποιοτική», η οποία «θεσμοθετεί την υποβάθμιση των όρων ζωής της πλειοψηφίας των λαών και συρρικνώνει τη δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την αποτυχία των μηχανισμών και εκφράζει το φόβο ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
«Είναι να απορεί λοιπόν κανείς όταν ακούει τον Πρωθυπουργό να ομιλεί για τις επιτυχίες των Βρυξελλών. Να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όταν επίκεινται κομβόι μέτρων, γιατί ήδη οι στόχοι για το 2011 έχουν πέσει έξω. Όταν ετοιμάζονται ήδη νέοι φόροι, αυξήσεις τιμών, περικοπές δαπανών, εκποίηση κάθε είδους δημόσιας περιουσίας, ακόμα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «οι αποφάσεις της συνόδου για τη Λιβύη έρχονται να διευρύνουν τα περιθώρια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για να συνεχίσουν την επέμβασή τους».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...