Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Τηλεφωνική... στήριξη Ομπάμα σε Παπανδρέου

Εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, το τηλεφωνικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό επ' ευκαιρία της εθνικής εορτής, αντάλλαξε μαζί του απόψεις τόσο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών όσο και για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής και γενικότερα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την πορεία της Ελλάδας προς την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, θεωρώντας ότι θα είναι ικανοποιητικά τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Σημείωσε, επίσης, ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Η συζήτηση στη συνέχεια περιεστράφη γύρω από την κατάσταση στη Λιβύη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, διαβουλεύτηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις αποφάσεις που θα πρέπει να υιοθετήσει η διεθνής κοινότητα ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης στη Λιβύη.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...