Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Πρόταση για ενιαίο μισθολόγιο με πρότυπο το Γερμανικό μοντέλο

Το γερμανικό μοντέλο, σε μισθούς και προαγωγές, το οποίο προβλέπει δώδεκα μισθούς, θεωρείται ως το πλέον πιθανό να εφαρμοστεί και στην χώρα μας με το ενιαίο μισθολόγιο, που θα ισχύσει μετά τον Ιούνιο.
Όπως ανέφερε το Mega, το μοντέλο αυτό εισηγήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, οι απόφοιτοι των Εθνικών σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και προβλέπει εισαγωγικό μισθό, 970 ευρώ μικτά για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 3.055 ευρώ καταληκτικό για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δηλαδή αναλογία 1 προς 3 με την επισήμανση ότι οι μισθοί θα είναι πλέον δώδεκα τον χρόνο, στους οποίους θα ενσωματωθούν και τα ψαλιδισμένα δώρα, που ισχύουν σήμερα για τον 13ο και 14ο μισθό.
Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης τη μείωση από 18 σε 10 των μισθολογικών κλιμακίων και την κατάργηση του χρόνου ωρίμανσης των δύο χρόνων, που ισχύει σήμερα για την μετάταξη από το ένα κλιμάκιο στο άλλο και είναι κοινός για όλους τους υπαλλήλους. Ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι ταχύτερος για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με συνέπεια να προάγονται ευκολότερα, ενώ οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλιμάκιο από τέσσερα χρόνια και πάνω.
Αναφορικά με τα επιδόματα, η εισήγηση μιλά για καθολική κατάργηση με εξαίρεση το επίδομα θέσης για τους προϊσταμένους, και το επίδομα κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο θα περιλαμβάνει το οικογενειακό, το ανθυγιεινό, το δυσμενών συνθηκών και των παραμεθόριων περιοχών, χωρίς όλα αυτά μαζί να ξεπερνούν τα 350 ευρώ το μήνα. Τέλος, στις προτάσεις αναφέρεται το κόψιμο όλων των πλασματικών υπερωριών και η ενσωμάτωση στο ενιαίο μισθολόγιο όλων των ειδικών σήμερα μισθολογίων με εξαίρεση των δικαστών, των γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας, των καθηγητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ και των διπλωματών.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο μύθος ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό (καπιταλιστικό) κόσμο

Από την παγκόσμια φτώχεια μέχρι την ανισότητα μεταξύ των κρατών, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως ζούμε στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία. ...