Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε όλες τις επιχειρήσεις στη Λιβύη


Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση όλων των επιχειρήσεων που γίνονται στη Λιβύη σήμερα στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολυεθνή συμμαχία που είχε ξεκινήσει την αποστολή αυτή στις 19 Μαρτίου, δήλωσε διπλωμάτης της συμμαχίας.

«Η επιχείρηση Ενοποιημένος Προστάτης που αποφασίστηκε την Κυριακή το βράδυ από τις χώρες της συμμαχίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί, όπως προβλεπόταν, στις 6 ώρα Γκρίνουϊτς», δήλωσε ο διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας την ανάληψη από το ΝΑΤΟ της ευθύνης για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, την οποία είχαν μέχρι τώρα συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Υπό την αρχή του μεγάλου συμμαχικού γενικού επιτελείου στην Ευρώπη, στο Μονς, στο νότιο Βέλγιο, η επιχείρηση στη Λιβύη διοικείται από το περιφερειακό κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, στη νότια Ιταλία, και τον καναδό στρατηγό Σαρλ Μπουσάρ.

Εν τω μεταξύ, τo NATO ερευνά αναφορές για θύματα μεταξύ των αμάχων κατά τις δυτικές αεροπορικές επιδρομές στη λιβυκή πρωτεύουσα, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τέτοιες αναφορές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας.

«Διεξάγουμε έρευνες για να δούμε αν υπάρχει οποιαδήποτε ουσία (στις αναφορές), όμως δεν έχουμε πληροφορίες που να τις επιβεβαιώνουν. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαπιστώσουμε αν συνέβη πράγματι κάτι», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κορυφαίος αξιωματούχος του Βατικανού στην Τρίπολη δήλωσε σε καθολικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες ότι τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στη λιβυκή πρωτεύουσα.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...