Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Βενιζέλος: Έχουμε πόλεμο ενάντια στην ανόρθωση της χώρας



thumb
Για «πόλεμο» ενάντια στην ανόρθωση της οικονομίας και του κράτους έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο υπουργός έκανε λόγο για συλλογική εθνική υπόθεση και ευθύνη και τόνισε ότι «μόνο όλοι μαζί, υπηρετώντας το σχέδιο της εθνικής ανασυγκρότησης και της εθνικής ελπίδας, μπορούμε να αποδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της ανήκει στον κόσμο και στην Ευρώπη».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ενημέρωση τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη αλλά και για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
«Η διπλωματική και η πολιτική θέση της χώρας αναδεικνύεται και ενισχύεται» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι τηρούνται από όλα τα αεροσκάφη που μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του συνασπισμού δυνάμεων που δρουν στην Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

Τέλος τόνισε ότι «οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ, όταν πρόκειται για πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και όχι για ασκήσεις, γίνονται με άλλα κριτήρια και άλλες προτεραιότητες. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, για τον χώρο, όχι μόνο της δικής μας εθνικής κυριαρχίας και των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων για την ευρύτερη περιοχή».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...