Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

«Η Πορτογαλία δε θα καταρρεύσει»

Η Πορτογαλία δεν θα αφεθεί στην οικονομική κατάρρευση, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει λάβει «εγγυήσεις» και από την αντιπολίτευση της χώρας για τη συνέχιση των προσπαθειών μείωσης του ελλείμματος της Πορτογαλίας, που έχει μπει στο στόχαστρο των «αγορών».

Όπως είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την απόρριψη της πορτογαλικής Βουλής του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας, «η Πορτογαλία δε θα αφεθεί μόνη από τους άλλους Ευρωπαίους».

Ο επικεφαλής του Eurogroup σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε μεταξύ άλλων, «δεν υποθέτω ότι η Πορτογαλία θα ζητήσει οικονομική βοήθεια. Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη, ωστόσο τίποτα δεν δείχνει ότι θα υποβληθεί σύντομα ένα πορτογαλικό αίτημα».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...