Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Έχουμε ακόμα δρόμο, λέει ο Τρισέ


Πολλά απομένουν να γίνουν για να βελτιωθεί η λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

«Πιστεύω ότι είμαστε περίπου στα μισά των συνολικών μεταρρυθμίσεων που κατέστησαν αναγκαίες από την κρίση», είπε σε ομιλία που έκανε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Τρισέ στην ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος του λεγόμενου σκιώδους χρηματοπιστωτικού τομέα, δηλαδή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), τα οποία δεν υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς κανόνες εποπτείας που εφαρμόζονται στις τράπεζες.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αυστηρότεροι εποπτικοί κανόνες δεν δίνουν κίνητρα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μετατοπίσουν τις δραστηριότητές τους σε περιοχές που δεν υπάρχει εποπτεία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κορωνοϊός: Καταρρίπτουν καθημερινά θλιβερά ρεκόρ οι ΗΠΑ - Η πανδημία σαρώνει Βραζιλία, Μεξικό

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η χώρα κατέγραψε 728 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατρι...