Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Να γίνει ευρωπαϊκό δημοψήφισμα για το νέο Σύμφωνο»

Ένα ασφυκτικό και ακραία ταξικό πλαίσιο σε βάρος των λαών της Ευρώπης και του κόσμου της εργασίας, διαμορφώνουν οι κυρίαρχες δυνάμεις εντός της Ε.Ε., με την υιοθέτηση του νέου Συμφώνου για το Ευρώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΝ, Π.Σκουρλέτη.

Ο κ.Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά: «Αντί βαθιών αλλαγών στην σημερινή δομή της ευρωζώνης στην κατεύθυνση του δραστικού περιορισμού της ηγεμονίας των αγορών, επιλέγεται η διαρκής λιτότητα που υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική και δεν αποτρέπει τις αρνητικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα στις οικονομίες των ευρωπαϊκών οικονομιών της περιφέρειας .

Ιδιαίτερα για την χώρα μας, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και η κατά μία μονάδα μείωση του επιτοκίου συνιστούν ψίχουλα που δεν θα έχουν καμιά ουσιαστική επίπτωση, από τη στιγμή που υπονομεύονται από μια βάρβαρη αντικοινωνική πολιτική που βαθαίνει την ύφεση και κάνει άπιαστο το στόχο της μείωσης του χρέους.

Οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και των επόμενων γενεών. Καμιά πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην των ευρωπαϊκών λαών. Είναι επιβεβλημένο να γίνει ευρωπαϊκό δημοψήφισμα για το νέο Σύμφωνο για το Ευρώ».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...