Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Καμία κυβέρνηση δεν παίρνει με χαρά επώδυνα μέτρα"

Με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού καθώς επίσης και τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, που τον συνόδευαν και των φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο στην Ερμούπολη και η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο.

"Καμία κυβέρνηση δεν παίρνει με χαρά επώδυνα μέτρα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αλλά επεσήμανε ότι έτσι "φρενάραμε μια σύγκρουση με τη χρεοκοπία", η οποία, όπως τόνισε, θα σήμαινε απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων και τραπεζών, απώλεια μισθών και συντάξεων και δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα για αναπτυξιακά προγράμματα.

"Αυτό ήταν κι ένα σήμα κινδύνου πολύ ισχυρό, που αν το μετατρέψουμε σε ευκαιρία θα είναι μια ιστορική διαδρομή της χώρας να βάλουμε τέλος σε χρόνια προβλήματα", υπογράμμισε .

Επιπλέον έκανε λόγο για αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, στα πρότυπα του σκανδιναβικού, που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα με την ποιότητα ζωής, την υψηλή τεχνογνωσία και γνώση, την ευελιξία από τη μια και την ασφάλεια από την άλλη.

"Είμαστε σύμμαχοι με την περιφέρεια για να σπάσουμε τη γραφειοκρατία που έχει καθυποτάξει τον ελληνικό λαό", είπε ο κ. Παπανδρέου και ανέφερε ότι δεν φταίει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος γι΄ αυτό και τόνισε πως οι πολιτικοί τον είχαν διαπαιδαγωγήσει έτσι.

Αναφερθείς στο fast track δήλωσε ότι θα υπάρχει πάντα διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και διάχυση της ανάπτυξης.

Τέλος σχετικά με τα πανεπιστήμια ανέφερε ότι αυτά παραμένουν ακόμα συγκεντρωτικά, ότι δεν είναι ουσιαστικά αυτοδιοίκητα και παίρνοντας ως παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου είπε ότι θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει ποια τμήματα και πόσους φοιτητές χρειάζεται.
proto thema online

2 σχόλια:

  1. Γιατί έχω την αίσθηση κατευθυνόμενης ανάρτησης; Αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ δεν γίνεται τίποτα με δόλο,
    ενημέρωση για σας και μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...