Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Έκρυθμη η κατάσταση σε Υεμένη, Μπαχρέιν


Διαδήλωση στο Μπαχρέιν για το θάνατο μίας γυναίκας από τις δυνάμεις ασφαλείας
Την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Υεμένη ενέκρινε σήμερα το κοινοβούλιο της χώρας, καθώς ενισχύεται το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

Συνολικά, 164 από τους 165 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που κηρύχθηκε στις 18 Μαρτίου από τον πρόεδρο της χώρας μετά τον θάνατο 52 διαδηλωτών κατά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων την περασμένη Παρασκευή.

Το κοινοβούλιο αποτελείται από 301 μέλη.

Ολοι οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, οι ανεξάρτητοι και όσοι βουλευτές του κυβερνώντος Γενικού Λαϊκού Κονγκρέσου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή, μποϊκοτάρισαν τη συνεδρίαση.

Το Μπαχρέιν «σε επικίνδυνη φάση»
«Η κατάσταση στο Μπαχρέιν βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη φάση», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν σεΐχης Χάλεντ μπιν Αχμαντ Αλ-Χαλίφα.

«Υπάρχει σταθερότητα, όμως φοβόμαστε πάνω απ' όλα το διχασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων», τόνισε ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μπαχρέιν, ο οποίος μίλησε στα αγγλικά και οι δηλώσεις του μεταφράζονταν στα τουρκικά, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.

Εξάλλου η κρατική αεροπορική εταιρεία του Μπαχρέιν Gulf Air ανέστειλε σήμερα όλες τις πτήσεις προς το Λίβανο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον των αρχών του Μπαχρέιν.

Οι αρχές του Μπαχρέιν ζήτησαν χθες από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Gulf Air είχε αναστείλει τις πτήσεις από τη Μανάμα προς το Ιράν και το Ιράκ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στη Βηρυτό, χαρακτήρισε ξεχωριστή αδικία τα γεγονότα στο Μπαχρέιν.

«Αφού η βία είναι στη φύση των τυράννων και η θυσία είναι στη φύση του ιερού πολεμιστή, ερωτώ μερικούς στον αραβικό κόσμο και τον ισλαμικό κόσμο: Γιατί μείνατε σιωπηλοί μπροστά στην τυραννία σε βάρος του λαού μας στο Μπαχρέιν, μήπως επειδή είναι σιίτες;»

Την Κυριακή, το Μπαχρέιν επέκρινε τον ηγέτη του σιιτικού κινήματος λέγοντας ότι τα σχόλιά του αποτελούν κατάφωρη επέμβαση και προειδοποίησε ότι μπορεί να βλάψουν τα συμφέροντα του Λιβάνου στον Κόλπο.

Το Μπαχρέιν έχει κατηγορήσει το Ιράν, που υποστηρίζει την Χεζμπολάχ, ότι βρίσκεται πίσω από την αναταραχή στο κράτος αυτό του Κόλπου.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...