Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Δεν ξέρω αν όλοι μαζί τα φάγαμε πάντως όλοι μαζί τα… φύγαμε»

thumb
«Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν όλοι μαζί τα φάγαμε, πάντως  μπορώ, να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία πως όλοι μαζί τα… φύγαμε». Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του πρόεδρου της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας Π. Νικολούδη ο οποίος δήλωσε έκπληκτος με το πλήθος των ανθρώπων οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε σε ελέγχους που διενεργεί από πέρυσι σε πολιτικά πρόσωπα και είπε «σας διαβεβαιώνω τεκμηριωμένα ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα».
Ειδικότερα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, ανέφερε: «η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση 'όλοι μαζί τα φάγαμε'. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι».
«Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», τόνισε ο κ. Νικολούδης.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...