Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

«Υπομονή, βαδίζουμε στο τέλος της ύφεσης!»

Να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα συνέστησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, "τρέχουμε σε μαραθώνιο".

Ο ίδιος, όπως τόνισε, είναι οπλισμένος και με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς να κάνουν το ίδιο, αλλά και να τα «μεταλαμπαδεύσουν» και στους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε και έναν τόνο αισιοδοξίας στη συνεδρίαση, αναφέροντας ότι «βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης», επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει και το τέλος της κρίσης και των προβλημάτων. Είναι, όπως είπε, ένα σημαντικό βήμα ανακούφισης, ώστε να δώσουμε τις μάχες από καλύτερες θέσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο δημόσιος διάλογος και δη μέσω των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η παραπολιτική παίρνει το προβάδισμα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει στρέβλωση όσων γίνονται ή λέγονται. Η δουλειά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η μόνη απάντηση στον παραλογισμό του δημοσίου διαλόγου.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην υποβάθμιση της χώρας από την S&P και τους άλλους οίκους αξιολόγησης. Οι οίκοι αυτοί, τόνισε, από την ευφορία που επεδείκνυαν εμπιστοσύνη στα τοξικά ομόλογα, πέρασαν στην τυφλή απαισιοδοξία, στο φόβο και στον πανικό. Αλλά, όπως διαψεύστηκαν στις μέχρι τώρα προβλέψεις τους για την Ελλάδα, τόνισε, θα διαψευστούν και τώρα.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα δημοσιονομικά είπε ότι «έχουμε μπει στον πυρήνα του προβλήματος και αυτό που πρέπει να γίνει είναι αφενός εξυγίανση και αφετέρου καταπολέμηση της σπατάλης».

Παράλληλα, συνέστησε στα κυβερνητικά στελέχη να αποφύγουν την πολυφωνία στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
proto thema online   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΗ: Αυτές τις αλλαγές θα δείτε στους λογαριασμούς που θα έρθουν -Προσοχή με το πάγιο

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις κ...