Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου «Οι θυσίες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται από την Ευρώπη»


thumb
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά από το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα απέδειξε την αξιοπιστία της κατά τη λήψη πολύ δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και δίκαιη.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες αλλά και τις θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, οι οποίες βέβαια, όπως ανέφερε, «αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη»
Τόνισε, ωστόσο, πως «τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί. Φτάσαμε στη σημερινή απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση, με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος».
Υπογράμμισε πως «μπορούμε να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σήμερα».
Επισήμανε ακόμα ότι «έφτασε η στιγμή για την Ευρώπη να στείλει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές ότι υποστηρίζει ένα σταθερό ευρώ».
Ερωτώμενος, για το αν το Σύμφωνο για το ευρώ, πραναγγέλει έμμεσα νέα μέτρα, ο πρωθυπουργος αποκρίθηκε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις περισσότερες αλλαγές.
Αναφορικά με το ζήτημα της  Λιβύης, κατέστη σημαντική, από το συμβούλιο, η ανάγκη προστασίας του άμαχου πληθυσμού στην αφρικανική χώρα, ενώ ο Πρωθυπουργός σημειώσε ότι η Ελλάδα κινείται με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ ενώ το ΝΑΤΟ ουσιαστικά θέτει τις «υποδομές». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις διπλωματικές προσπάθειες».
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε και το θέμα των μεταναστευτικών ροών, αναφέροντας πως Ελλάδα και Ιταλία ζήτησαν να συντονιστεί συζήτηση στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο, για την ενδεχόμενη κατάσταση που θα δημιουργηθεί λόγω Λιβύης.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...