Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: «Στόχος να αλλάξουμε τη χώρα»


thumb
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι «δεν πρέπει ούτε λεπτό να παρεκκλίνουμε από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί, δηλαδή να απελευθερώσουμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη του παρελθόντος και να αλλάξουμε τη χώρα».
Σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί το χτίσιμο μιας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες «θα είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν για αυτό οι πολίτες», επισημαίνοντας θα είναι καθημερινά κοντά στον πολίτη «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Ο πρωθυπουργός με αυτές τις φράσεις προσπάθησε να προτρέψει τα μέλη του συμβουλίου να παρεβρεθούν σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, παρά το οποιοδήποτε κόστος. Κάλεσε επίσης τους υπουργούς να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου τα υπουργεία και οι διοικήσεις τους να ξεφύγουν από την αδράνεια της συνήθειας, αλλά και να να βοηθούν τον πολίτη.
Παράλληλα, τόνισε πως το 2012 η χώρα θα έχει μπει σε ένα δρόμο προς την ανάπτυξη, εφόσον «τότε θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ».
Υπογράμμισε πως μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές, σημειώνοντας ότι θα γίνουν με τρεις σταθμούς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο πρώτος είναι το τριετές πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε ένα εθνικό σχέδιο, ο δεύτερος η εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και τρίτο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης».
Χαρακτήρισε κρίσιμη τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου και δήλωσε πως ελπίζει να επιβεβαιωθούν οι «θετικές», για Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσεις της 11ης Μαρτίου.
Αναφορικά με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες της κυβέρνησης επισήμανε ότι προτεραιότητα θα έχει μια καλύτερη ποιότητα της νομοθετικής λειτουργίας, καθώς, «πολλές φορές μέχρι τώρα χρειάστηκε να περάσουν νομοσχέδια με γρήγορους ρυθμούς. Θέλω να κάνουμε μια νέα αρχή, γιατί οι νόμοι πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένες αξίες, τις οποίες εκφράζει η κυβέρνηση».
Σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη επανέλαβε ότι «προτεραιότητά μας είναι μια ειρηνική λύση», που όμως προϋποθέτει και την αποδοχή από την πλευρά του Μουαμάρ Καντάφι των όρων του ΟΗΕ για να προστατευτεί ο πληθυσμός και να δρομολογηθούν δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα.
to pontiki

2 σχόλια:

  1. Με μεγάλη χαρά και απόλυτη εμπιστοσύνη διάβασα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Τώρα είμαι απολύτως βέβαιος ότι η χώρα θα βρει τον βηματισμό της και θα επανέλθει στον δρόμο της ευημερίας. Είμαι δε περήφανος για όλους τους πολιτικούς μας ηγέτες. Ποτέ άλλοτε δεν θυμούμαι να είχαμε στην χώρα αυτή, τέτοιας εμβέλειας πολιτική ηγεσία.
    Θαυμάζω δε την στάση μας σχετικά με την Λιβύη. Περήφανη, ανεξάρτητη, και χωρίς κανένα συμφέρον παρά μόνον η έγνοια μας για τον Λιβυκό λαό. Σχεδόν κλαίω για την μεγαλοφροσύνη μας. Κλαίω κάθε φορά που παρακολουθώ τις ομιλίες των πολιτικών μας αρχηγών στην βουλή.
    Δυστυχώς κλαίω για επίπεδο αυτών που στείλαμε να μας εκπροσωπούν. Βλέπεις συνήργησα κι εγώ σε αυτό
    Ζητώ συγγνώμην για την δοξολογική διάθεσή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χριστόφορε.
    Πάντα εύστοχα τα σχόλιά σου ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...