Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γ. Πεταλωτής: «Tο πρόγραμμα για το 2011 βγαίνει»

 

Την πεποίθησή του ότι «το πρόγραμμα βγαίνει καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις» εξέφρασε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στα διορθωτικά μέτρα για το 2011, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν μιλά για μισθούς και συντάξεις.

Ο κ Πεταλωτής, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και περιστολή των δαπανών και σημείωσε πως οι αποφάσεις θα σχεδιαστούν και θα ανακοινωθούν αρμοδίως.

«Η εθνική προσπάθεια των πολιτών για έξοδο από κρίση και οικοδόμηση ενός διαφορετικού μέλλοντος, έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα πολλές εγχώριες και διεθνείς φωνές, που προεξοφλούσαν ως 'Κασσάνδρες' τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή, την έξοδο από την Ευρωζώνη και διάφορα άλλα ευφάνταστα σενάρια», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αυτή που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, «θα διαψεύσει εκ νέου, όσους συνεχίζουν να απεργάζονται τέτοιου είδους σενάρια, δρώντας πολλές φορές, προφανώς, υστερόβουλα».

Όσον αφορά στις δηλώσεις υπουργών ότι η κυβέρνηση λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι σαφώς και δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο για να διαψευστούν ή να διασκεδαστούν οι αγωνίες του κ. Λοβέρδου.

«Όποιος γνωρίζει πολύ καλά τι διακυβεύεται στη χώρα και εξέφρασε την αγωνία και την άποψή του και, ούτως ή άλλως, δεν ήταν επικριτικός», ανέφερε.
«Όλοι μας θέλουμε να λέμε την αλήθεια κι αυτή η κυβέρνηση το έχει θεσμοθετήσει κιόλας, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι πλέον η Στατιστική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη», πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μάλιστα και στην ανάλυση του Μπλούμπεργκ, κατά την οποία κανένας ξένος επενδυτής δεν θα θελήσει να μισθώσει ακίνητα που θα πρέπει να αναπτύξει με τρόπο που θα υποδείξει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να υλοποιηθεί το σχέδιο ώστε η κατασπαταλημένη ή η αδρανοποιημένη δημόσια περιουσία να αξιοποιηθεί «με τον τρόπο που μόνο η κυβέρνηση θα κρίνει».
Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί υποδείξεις από οποιονδήποτε άλλον, εκτός πολιτικής διαδικασίας και οι οποίες μπορεί να γίνονται, είτε καλοπροαίρετα, είτε με άλλους σκοπούς.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...