Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μερκελ: Η Γερμανία δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο

thumb
Η Ανγκελα Μέρκελ, από το βήμα της Βουλής, υπογράμμισε ότι «η Γερμανία δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο στην Ευρώπη».
Σχετικά με το ζήτημα της Πορτογαλίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε «γενναία» μέτρα, ενώ εξέφρασε τη λύπη της για την παραίτηση του Ζοζέ Σόκρατες.

Αναφερόμενη στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις έναντι της Ελλάδας δήλωσε πως «στην Σύνοδο της 11η Μαρτίου,η Ελλάδα παρουσίασε κατά αξιόπιστο τρόπο, ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είμαστε πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να προβούμε σε μείωση του επιτοκίου» και συμπλήρωσε «ό,τι καταφέρουμε στην Ευρώπη θα το καταφέρουμε από κοινού. Για αυτό και χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό κοινών προσπαθειών και αλληλεγγύης».

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το 2011 θα γίνει το έτος της εμπιστοσύνης προς το ευρώ» και πως η Σύνοδος με τις αποφάσεις της θα δώσει νέα ώθηση στο ευρώ και την ΕΕ.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της  Αντιπολίτευσης κράτησαν κριτική στάση απέναντι στην καγκελάριο.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, που ανήκει στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών,ανέφερε ότι η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα, και η δημιουργία ταμείων στήριξης είναι ντε φάκτο μορφές αναδιανομής. Άσκησε, ακόμα, κριτική στη κ. Μέρκελ για τις «πιρουέτες που έκανε την άνοιξη του 2010 σχετικά με την Ελλάδα και οι οποίες κόστισαν πολύ αξιοπιστία, χρήμα και πολύ ανασφάλεια στις αγορές»».

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Αριστεράς»,επιτέθηκε φραστικά στη καγκελάριο λέγοντας ότι επέβαλε στην Ελλάδα όρους που θυμίζουν τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, τονίζοντας πως «Η Ελλάδα, μας λέτε, θα πρέπει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Από πού θα πάρει όμως τόσα αστρονομικά ποσά; Πουλώντας ίσως την Ακρόπολη» αναρωτήθηκε.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...