Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Υπέρ ευρωομολόγου και αγροτών ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γέρζι Μπούζεκ
Η οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., οι δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας από τα ευρωπαϊκά ταμεία, αλλά και η κοινή αγροτική πολιτική βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γέρζι Μπούζεκ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης».

Τόνισε ότι είναι αναγκαία η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα διαρθρωτικά ταμεία, την κοινή αγροτική πολιτική και τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής. «Είναι λοιπόν πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ και να κερδίσουμε. Ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Αυτό τον ρόλο της Ελλάδος δεν τον έχουμε ακόμα αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε», είπε ο κ. Σαμαράς αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση στον αραβικό κόσμο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς κατά τις συναντήσεις του στην προώθηση αγροτικών αιτημάτων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις σχέσεις του κόμματός του με τον αγροτικό κόσμο. Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι «οι αγρότες της Ευρώπης δεν πρέπει να μπουν στην ευρωπαϊκή λιτότητα» και προωθεί κοινό μέτωπο των χωρών του Νότου εν όψει της συζήτησης για την κοινή αγροτική πολιτική.

Σήμερα, ο κ. Σαμαράς θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία θα συμμετάσχουν 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και την κατάσταση στον αραβικό κόσμο. Η Ν.Δ. θεωρεί ότι γίνεται κάτι παρόμοιο με την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων και ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να παρέμβει και να βοηθήσει τους λαούς. Επίσης, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα το κύμα μετανάστευσης προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου όπως η Ελλάδα.

Όσον αφορά στα οικονομικά, ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου για την τόνωση της ανάπτυξης κυρίως στις χώρες που έχουν αυξημένα προβλήματα. Ο κ. Σαμαράς θέλει να είναι παρών στις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης -αλλά και της χώρας μας- με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη διευθέτηση του χρέους. Παράλληλα επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις του κόμματός του με τα ομοειδή συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης και να άρει τη δυσπιστία που είχε προκαλέσει η αρχική του άρνηση στο μνημόνιο. Τώρα πια θεωρεί ότι διαθέτει περισσότερα επιχειρήματα, καθώς έχει επιβεβαιωθεί η αρχική του εκτίμηση ότι το μνημόνιο δεν δίνει λύση, αλλά οδηγεί σε ασφυξία την ελληνική οικονομία.

Θέλει, όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώσει ιδία αντίληψη για τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και για το κλίμα σχετικά με τη χώρα μας, η οποία θα του είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση της αναμενόμενης επικοινωνιακής επίθεσης της κυβέρνησης, αλλά και στη σύνταξη της δικής του επικαιροποιημένης οικονομικής πρότασης, την οποία θα παρουσιάσει στο τέλος Μαρτίου.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...