Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γενικεύεται η μόδα του γιουχαρίσματος…

Βήμα, δεν μπορούν να κάνουν πλέον τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας και κυρίως αυτά του κυβερνώντος κόμματος, μετά τη «νέα μόδα» των άμεσων και πολλές φορές έντονων αποδοκιμασιών εις βάρος τους.

Οι περισσότεροι αποφεύγουν πλέον να πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις και έχουν σταματήσει κάθε έξοδο σε μέρη στα οποία πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με εξοργισμένους πολίτες. Οι κινήσεις τους είναι πολύ προσεχτικές και καλά σχεδιασμένες για να μην προκαλούν τη λαϊκή οργή.

Αναπόφευκτη ήταν για πολλούς η χθεσινή παρουσία στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μετά και το μήνυμα του πρωθυπουργού: «Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας, αλλά θα είμαστε δίπλα στον κόσμο…».

Πολλά μέλη της κυβέρνησης ήταν έτοιμα να δεχτούν, όπως και έγινε, την αποδοκιμασία τόσο για τους ίδιους, όσο και για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Επεισοδιακές ήταν οι περισσότερες μαθητικές παρελάσεις, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι, οργανωμένα και μη, που βρήκαν την ευκαιρία να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητική πολιτικής, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και κατά του ΔΝΤ.
Μάλιστα στο Περιστέρι, αγανακτισμένοι καθηγητές, γιούχαραν έντονα την υφυπουργό Απασχόλησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Άννα Νταλάρα, ζητώντας της να φύγει!

Πλησιάζοντας επικίνδυνα την υφυπουργό το οργισμένο πλήθος φώναζε: «Φύγε! Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εδώ. Η Νταλάρα πρέπει να φύγει από το Περιστέρι, είναι ανεπιθύμητη. Διώξτε την. Αίσχος.», προκαλώντας αμηχανία στους παρακείμενους βουλευτές, υπουργούς αλλά και στο Δήμαρχο κύριο Παχατουρίδη.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση και της αστυνομίας, ενώ η παρέλαση ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην Αθήνα, όπου οργισμένοι πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς που παρακολούθησαν την παρέλαση την ώρα που έκαναν δηλώσεις στα κανάλια.

Επεισοδιακή ήταν η μαθητική παρέλαση και στο Μαρούσι, καθώς περίπου 20 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ενώ ανάρτησαν και πανό κατά του ΔΝΤ πίσω από την εξέδρα των επισήμων.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιάννης Βούρος. Οι δυο βουλευτές δεν συνειδητοποίησαν εξ αρχής τι ακριβώς συνέβαινε πάνω από τα κεφάλια τους. Στη συνέχεια δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το συμβάν.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Ρέθυμνο, όταν την ώρα που η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ομάδα πολιτών από αριστερές παρατάξεις ανήρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε και στα Τρίκαλα, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να υψώσουν πανό, μπροστά από τους επισήμους, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του 8ου γυμνασίου Τρικάλων.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποψήφιος με τη ΝΔ από τη φυλακή ο Μπελέρης;

Η έμφαση που έχει δώσει η ΝΔ και η κυβέρνηση στην αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη από τις αλβανικές φυλακές έχουν θέσει σε σοβαρή δοκιμασία τ...