Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μήνυμα Παπανδρέου για στήριξη Πορτογαλίας



Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δείξουν την ετοιμότητά τους για τη στήριξη όλων των χωρών της Ευρωζώνης δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει Dow Jones Newswires.

«Η αποστολή μας τώρα είναι η Ευρώπη ως σύνολο να στείλει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα στις διεθνείς αγορές πως στηρίζει ένα σταθερό ευρώ και πως στηρίζει όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
«Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσουμε βιώσιμη την οικονομία, ενώ σήμερα, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίστηκαν τόσο στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup όσο και στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οσον αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της βίας κατά του λιβυκού λαού από το καθεστώς της χώρας. «Έχει έρθει η ώρα να προετοιμαστούν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και λύσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές και ειρηνικές εξελίξεις στη Λιβύη», τόνισε.

Υπογράμμισε τέλος ότι η Ελλάδα εκπληρώνει το μερίδιο που της αναλογεί ως υποστήριξη στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ερμηνείας του.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...