Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Αυστηρό μήνυμα Βενιζέλου προς την Τρόικα

Δεν θα γίνει η Τρόικα επίτροπος σε θέματα αμυντικού σχεδιασμού της χώρας, ήταν η αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι ελεγκτές της Τρόικας ζητούν να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των μόνιμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο μετάταξης Επαγγελματιών Οπλιτών στο Πυροσβεστικό Σώμα ή στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τα αναφερόμενα στο ρεπορταζ ως ανυπόστατα.

"Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις ή ακριτομυθίες από την Τρόικα" πρόσθεσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν και ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε ότι, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και των άλλων δημοσιονομικών προβλημάτων, "ναι μεν έχουμε απωλέσει μέρος της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας", όμως ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις σε θέματα εθνικής άμυνας δεν είναι δυνατό να εκχωρηθούν σε τρίτους. 
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έριξαν τις σελίδες των υπουργείων

Τα στοιχεία των δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα «χτυπήματα» σε ελληνικούς στόχους, δημοσίευσαν οι Anonymous Greece το βράδυ της Πα...