Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τσίπρας: Πολιτική σκευωρία κατά ΣΥΡΙΖΑ με κυβερνητική κάλυψη

Για μία πρωτοφανή πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γίνεται με την κυβερνητική κάλυψη, κάνει λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας αυτή η πολιτική σκευωρία γίνεται με αφορμή την «απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και τις αυθόρμητες αντιδράσεις του στην κυβερνητική πολιτική» και με αιτία «το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση».
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες έκανε ένα βήμα παραπέρα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Από τα συστηματικά ψεύδη πέρασε στην προαναγγελία προβοκάτσιας. Προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της αριστεράς, εις βάρος του λαϊκού κινήματος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι είμαστε μια Αριστερά παντός καιρού για να της αποδίδει όσα δεν αντέχει, πολύ σύντομα θα κατανοήσει ότι δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος της πολιτικής ζωής, ούτε οι πανταχού παρόντες», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισήμανε ότι «είμαστε μία Αριστερά με ιστορία δημοκρατικών αγώνων, που έχει υποστεί τη βία και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποστασιοποιηθεί από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Η βία αποτελούσε πάντοτε το καταφύγιο των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας όταν αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Δεν ήταν ποτέ και ούτε είναι επιλογή της αριστεράς. Τη βία την επιλέγουν όλοι όσοι θέλουν τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι του και όχι πρωταγωνιστή».
«Καταστούμε λοιπόν σαφές: Δεν πρόκειται να κάνουμε δηλώσεις μετάνοιας για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του λαού, για τις οποίες εργαζόμαστε και επιθυμούμε να καταστούν κόμβοι πολιτικών εξελίξεων και ορόσημα μιας μεγάλης δημοκρατικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κατανοούμε απολύτως ότι η κυβέρνηση, στον πανικό που βρίσκεται, έχει κάθε λόγο να αποτρέψει τη συνάντηση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση της αριστεράς. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ούτε την κατασυκοφάντηση του χώρου μας, ούτε βέβαια και την πολιτική απομόνωση των πολιτών που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική. Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους κυβερνητικούς κύκλους που προαναγγέλλουν ευρείας κλίμακας προβοκάτσιες: Να εγκαταλείψετε αμέσως τα σχέδια αυτά. Και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε αγωνιστική εγρήγορση. Καλούμε όμως και όλο το δημοκρατικό λαό να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και το μέλλον του με μαζικές ειρηνικές παρεμβάσεις και διαδηλώσεις», καταλήγει ο Τσίπρας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις έδρες των άλλων δώδεκα περιφερειών της χώρας. Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκτελεστική Γραμματεία εκτίμησε πως η κυβέρνηση κινείται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με βάση πολιτικό σχεδιασμό, ο οποίος αποσκοπεί στην ενοχοποίηση του κόμματος σχετικά με κοινωνικές αντιδράσεις και παράλληλα στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την κυβερνητική πολιτική.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι όσο αυξάνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να αναζητά άλλοθι. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την κατάπληξή τους «για την εκκωφαντική σιωπή του ΚΚΕ, της "Δημοκρατικής Αριστεράς" του Φώτη Κουβέλη και του "Μετώπου" του Αλέκου Αλαβάνου», υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και της κυβέρνησης δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...