Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νέα πυρά Γιούνκερ κατά Μέρκελ

Νέες βολές κατά της πολιτικής που ακολουθεί  η η Γερμανίδα καγκελάριος  Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ!

Λίγες μόνον ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής  των ηγετών της ΕΕ και με δεδομένη πλέον τη συμφωνία των οικονομικών  υπουργών των 17 ως προς τον Μόνιμο Μηχανισμό  Στήριξης, ο κύριος Γιούνκερ κατηγόρησε το Βερολίνο πως ουσιαστικά «πυρπολεί» τη συμφωνία εκφράζοντας επιφυλάξεις για τους τελικούς όρους που θα διέπουν τη λειτουργία του Μηχανισμού. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για μονομερή καταγγελία συμφωνηθέντων όρων που ενδεχομένως και να θέσουν σε κίνδυνο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης του μηχανισμού!

Οι ενστάσεις που  φαίνεται πως εγείρουν οι Γερμανοί – κατόπιν συμφωνίας μάλιστα  – εστιάζονται στη ρήτρα χρηματοδότησης του μόνιμου μηχανισμού από κάθε κράτος αναλόγως της οικονομικής του ισχύος. Η γερμανική κυβέρνηση – αφού η Γερμανία θα συνεισφέρει τα περισσότερα – δέχεται πιέσεις από τους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό που ζητούν να καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αλλάξει αυτό τον όρο.

Αυτό απετέλεσε  για τον κύριο Γιούνκερ ένα ακόμα παράδειγμα συμφωνίας των 27 μελών της ΕΕ που τορπιλίζεται από ένα κράτος που δεν δείχνει να νοιάζεται για τις θέσεις των εταίρων του ...
 proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...