Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Νέα φορολογικά μέτρα για την περίοδο 2012 - 2015

Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά τους πρώτους δυόμισι μήνες του τρέχοντος έτους φέρνει νέα φορολογικά μέτρα για την περίοδο 2012 – 2015. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα στις αρχές Απριλίου στην τρόικα.

Το νέο πακέτο αφορά, μεταξύ άλλων, κατάργηση και περιορισμό φοροαπαλλαγών, νέα περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων της περιόδου 2000 - 2009, κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο και μείωση των αφορολόγητων ποσών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Εξάλλου, στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τίθενται οι καταπατητές 2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, με στόχο με την είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ έως το 2013.

«Δε θα μπορέσει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει χρήματα από τις επιχειρήσεις, αφού δεν υπάρχει φορολογητέα ύλη» δήλωσε την Κυριακή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

"Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στα έσοδα και χτυπάει μισθωτούς και συνταξιούχους. Η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία" δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...