Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δημοκρατική Αριστερά: Δεν συναινούμε με τις πολιτικές της κυβέρνησης

Την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τις πολιτικές της κυβέρνησης εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του κόμματος κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενημερώθηκαν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει ο υπουργός με τα πολιτικά κόμματα.
"Ο υπουργός μας ενημέρωσε για την εξέλιξη των μεγεθών της οικονομίας. Εμείς υπογραμμίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι με τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης", δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για τη διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση, που, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, περιλαμβάνει συμφωνία για εφαρμογή αλλαγών οι οποίες θα στοχεύουν:

  • - στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης
  • - στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης
  • - στην αναστροφή της ύφεσης
"Οι αλλαγές αυτές πρέπει να εγγυώνται ότι ο έλεγχος του ελλείμματος θα συμβαδίζει με την ανακατανομή υπέρ και όχι σε βάρος της εργασίας. Υποστηρίξαμε ότι μόνο μέσα από μια ενιαία προσπάθεια Ελλάδας -ΕΕ μπορεί να υπάρξει διέξοδος. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αξιώσουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, τη μείωση των επιτοκίων και την έκδοση ευρωομολόγου και να αποκρούσουν, με τη διαμόρφωση των απαραίτητων συμμαχιών, τη συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας", ανέφερε ο Δ. Χατζησωκράτης.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου