Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΣΚ:Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων για Ελλάδα - Ιρλανδία

Υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων Ελλάδας και Ιρλανδίας, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, τάχθηκε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ), διαμέσου του προέδρου του, Πoλ Νίρουπ Ράσμουσεν και της πρώτης γραμματέως του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, Μαρτίν Ομπρί. Οι τελευταίοι, μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών Μάσσιμο ντ’ Αλέμα, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης των ηγετών του ΕΣΚ.
Η κρίση δεν οφείλεται στους λαούς, αλλά στις συντηρητικές κυβερνήσεις, φέρεται να δήλωσε ο Ράσμουσεν, ο οποίος επέκρινε τις συντηρητικές δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν τον παράγοντα του φόβου και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Λιβύη και την Τυνησία.
Η Μαρτίν Ομπρί ανέφερε από την πλευρά της, ότι το ΕΣΚ απoφάσισε την διεξαγωγή πανευρωπαϊκής καμπάνιας για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Τα «πυρά» τους κατά της πρότασης Μέρκελ-Σαρκοζί για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» έστρεψαν οι ομιλητές, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξαν ότι οι πολίτες έχουν λόγο και μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της Ένωσης στηρίζοντας τα σοσιαλιστικά κόμματα στις εθνικές εκλογές.
Ο Μάσιμο ντ’ Αλέμα εκτίμησε ότι οι συντηρητικοί προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο γιατί καταλαβαίνουν ότι χάνουν και έφερε ως παράδειγμα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που, όπως είπε, προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές. Παράλληλα, είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο δημοκρατική και να μην επικεντρώνεται μόνο στην οικονομική σταθερότητα, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης έπρεπε να ήταν πιο ισχυρή και να είχε επιτευχθεί νωρίτερα.
Ερωτηθείς ο Πoλ Νίρουπ Ράσμουσεν για την Αλβανία, ανέφερε ότι το ΕΣΚ ενημερώθηκε για τις «ανησυχητικές εξελίξεις» από τον δήμαρχο Τιράνων και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα και παρέπεμψε στον κ. Ντ’ Αλέμα ο οποίος είπε ότι το ΕΣΚ στηρίζει τον Έντι Ράμα συμμεριζόμενο τις ανησυχίες του, προσθέτοντας ότι το ΕΣΚ ελπίζει στην διεξαγωγή δίκαιων εκλογών.
Ο κ. Ντ’ Αλέμα είπε επίσης ότι πρέπει να αναμιχθούν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καθώς η χώρα είναι υποψήφια προς ένταξη μέλος της ΕΕ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...