Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Πρέπει να στείλουμε μήνυμα συνολικής αξιοπιστίας


Η κα. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η εικόνα που στέλνουμε στους εταίρους μας είναι η εικόνα μιας πολιτικής ηγεσίας που παραπαίει 

Οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης είναι υπαρκτός σημείωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε παράλληλα ότι η συζήτηση για την Ελλάδα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν εξελίσσεται όπως περιμέναμε, λέγοντας ότι για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη δε φτάνει μόνο η παρουσία του κ. Παπανδρέου, χρειάζεται η κινητοποίηση όλων των ελληνικών δυνάμεων, χρειάζεται ένα μήνυμα συνολικής αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Μάλιστα, η κα. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η εικόνα που στέλνουμε στους εταίρους μας είναι η εικόνα μιας πολιτικής ηγεσίας που παραπαίει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει ουραγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε μάλιστα, ότι αν δεν πάει κάτι καλά στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, θα έχει ευθύνες όλο το πολιτικό σύστημα.

Η κα. Μπακογιάννη είπε ακόμα ότι η επιχειρηματολογία μας πρέπει να είναι πιο πειστική και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ξεκάθαρο στη γερμανική κοινή γνώμη ότι οι χώρες του νότου είναι οι καλύτεροι πελάτες της Γερμανίας σε όλα τα καταναλωτικά είδη που παράγει. «Η επιχειρηματολογία μας πρέπει να είναι πειστική. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, είπε ότι έχει κάποια νομοσχέδια στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ημιτελή, με αποτέλεσμα να γίνονται θυσίες χωρίς να υπάρχει ελπίδα.

Ανέφερε ως παράδειγμα την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ, λέγοντας όμως ότι όταν αυτό που γίνεται είναι ημιτελές, ούτε αποτέλεσμα φέρνει, ενώ εντείνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η κα. Μπακογιάννη ζήτησε όλες οι πολιτικές να γίνονται με θάρρος και η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι, γιατί τα πράγματα θα πάνε χειρότερα.

Επίσης, εκτίμησε ότι την κατάσταση δε θα τη βοηθήσει ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε οι πρόωρες εκλογές, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία.

«Δικαίως υπάρχει διάχυτη οργή και η αξιοπιστία της πολιτικής είναι χαμένη, δε θα κερδηθεί με προσθετές δημαγωγίες».

Τόνισε παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα σωθεί από τον εαυτό της, δε θα τη σώσει κανείς από το εξωτερικό.

Ακόμα η κα. Μπακογιάννη πρότεινε την άμεση αξιοποίηση των ακινήτων του δημόσιου.

Σχετικά με τις φήμες περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι λογικό να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ανέφερε και την προειδοποίηση Ομπάμα στην ευρωζώνη να μην αφήσει την κρίση να μεταφερθεί στις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει ότι η κρίση στη ζώνη του ευρώ είναι παγκόσμιας σημασίας.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...