Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Θετική η επιμήκυνση»

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φ. Κουβέλης αναφέρει ότι η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου «παρά το ότι αναμένονταν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας και μεγαλύτερου εύρους αντιστοίχως, αποτελούν θετική εξέλιξη. Αρνητική όμως εξέλιξη συνιστά η εξακολούθηση της απόρριψης έκδοσης του ευρωομολόγου».

«Το μείζον όμως ζήτημα παραμένει στο περιεχόμενο του "Συμφώνου για το Ευρώ"» συνεχίζει ο Φ. Κουβέλης.

«Η οικονομική διακυβέρνηση όπως προωθείται με τη συμπίεση των μισθών, με τη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την απομείωση του κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Ο Φ. Κουβέλης ζητά «συντονισμένη προσπάθεια και αγώνα» στο διάστημα μέχρι τις 25 Μαρτίου «τόσο στο επίπεδο των κυβερνήσεων των κρατών -μελών όσο και στο επίπεδο της ευρωπαϊκής κοινωνίας ώστε το "Σύμφωνο για το ευρώ" να κινηθεί με κεντρικούς άξονες την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί επίσης «γόνιμη» την πρόταση Τρισέ για τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Διαχείρισης Χρέους.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...