Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Λ. Κατσέλη: Κανένας άνεργος δεν θα μείνει χωρίς επίδομα

thumb
H υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, με αφορμή το ζήτημα για τα περιουσιακά κριτήρια που έθεσε ο Ολι Ρεν για την καταβολή του επιδόματος, διαβεβαίωσε πως όλοι όσοι είναι άνεργοι θα πάρουν το επίδομα ανεργίας.
Η υπουργός, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Απασχόλησης Λάζλο Αντορ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μελέτης για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών μας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας».
Από την πλευρά του, ο κ. Αντορ επισήμανε πως «η γενική αρχή είναι ότι ακόμη και αν κάποια από τα επιδόματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ή να ευθυγραμμιστούν στον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να βρει μία μέθοδο για να επιτύχει αυτό το σκοπό».
Ο επίτροπος τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να δώσει περαιτέρω υποστήριξη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της απασχόλησης και την πάταξη του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ υπογράμμισε πως «υπάρχει γενικότερη αρχή της ΕΕ να μην μένει κανένας άνεργος δίχως επίδομα».
Ωστόσο, στο Μνημόνιο προβλέπεται ότι θα υπάρξει περικοπή περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε κοινωνικά επιδόματα, στα οποία και συμπεριλαμβάνεται το επίδομα ανεργίας.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...