Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επίθεση Πεταλωτή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

thumb
«Καμία κρίση δεν ξεπερνιέται αν δεν υπάρχει υψηλός βαθμός σύμπνοιας και συμπόρευσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τη στάση που τηρεί τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ανυπακοής.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ.Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επενδύουν τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να υπάρχουν απέναντι σε εκείνες της κυβέρνησης με βίαιους τρόπους και με μια διάθεση στρατηγικής αποσύνθεσης και κατάστασης μπάχαλου».

Σχετικά με τον ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται «δεξί δεκανίκι» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ασχολείται με το «φλερτ» ΛΑΟΣ-ΝΔ.

«Αυτό που μας αφορά είναι η πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις από τη δεξιά μέχρι την αριστερά, να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα για να βγούμε από την κρίση, κρατώντας φυσικά ο καθένας τις ιδεολογικές και πολιτικές του προσεγγίσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποδοκιμασίες που καταγράφηκαν απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη, αλλά ακόμα και στον πρωθυπουργό στο Βερολίνο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «την όποια αποδοκιμασία και την όποια διαφορετική άποψη απέναντι σε απόψεις του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών ή οποιουδήποτε πολίτη από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε να τις υποδαυλίζει, ούτε να τις επενδύει με βίαιους τρόπους και με μια διάθεση στρατηγικής αποσύνθεσης και κατάστασης μπάχαλου».

Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιες προτάσεις, «διότι επίλεκτα στελέχη της και μάλιστα με ανώτερες θέσεις μέσα στον κομματικό μηχανισμό, πολλές φορές και δημοσίως παροτρύνουν και προτρέπουν τους πολίτες να οδεύουν προς την αυτοδικία και σε άκρατο λαϊκισμό με διάφορες και συγκεκριμένες κινήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με διαμαρτυρία που προετοιμάζεται μέσω Διαδικτύου έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, την Πέμπτη, τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες έχουν στόχο τον εκμαυλισμό της πολιτικής ζωής.

Τέλος σχολιάζοντας την περίπτωση της Ιρλανδίας και της τύχης που είχε η κυβέρνηση του μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι και εμείς επαναδιαπραγματευόμαστε κάποια ζητήματα, όπως είναι η επιμήκυνση ή η μείωση των επιτοκίων.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...