Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Διμέτωπος αγώνας υπό την αίρεση του …πυρετού

Στον αέρα εξακολουθεί  να βρίσκεται το πρόγραμμα του  πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο  οποίος ταλαιπωρείται από πυρετό – πιθανόν απόρροια του πρόσφατου  ταξιδιού του στο Ελσίνκι.

Εντός της εβδομάδας  ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα για  τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας  και της κυβερνητικής προσπάθειας, αλλά είναι άγνωστο ακόμη εάν  θα προλάβει να συγκαλέσει το υπουργικό  συμβούλιο.

Πάντως για τις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης έχει οριστεί συνεδρίαση του πολιτικού  συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και για  τις 10 το πρωί της Παρασκευής συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου.

Πιθανόν στις 10 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την κρίσιμη  έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στο Παρίσι τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στην προσπάθειά του να προετοιμάσει το έδαφος για μία θετική απόφαση των ευρωπαίων στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει  πάντως να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες  της κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχει  η παραμικρή εντύπωση στο εξωτερικό  ότι καθυστερεί η υλοποίηση των  δεσμεύσεων. Θέλει επίσης να δώσει  την αίσθηση ότι ελέγχει απολύτως το εσωτερικό παιχνίδι, τόσο στο  πολιτικό, όσο και στο κοινωνικό  πεδίο.

Παράλληλα, βλέποντας  ότι χρειάζεται διμέτωπος αγώνας, θέλει να αξιοποιήσει την ανησυχία των Ευρωπαίων μήπως η μη αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς στο ευρώ. Γι’ αυτό και εκτιμά ότι θα εκδηλωθούν δυνάμεις υπέρ της χώρας μας μέχρι τις 25 Μαρτίου και θα προκύψουν θετικά μηνύματα, αφού πολλοί στους κόλπους ακόμη και της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας και κοινής γνώμης βλέπουν με συμπάθεια το ελληνικό θέμα.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...