Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: Η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα δύσκολος σταθμός στην πορεία της χώρας

thumb
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου ως ένα δύσκολο σταθμό στην πορεία της χώρας αν και συμπλήρωσε πως πάει στη διαπραγμάτευση με περισσότερα εφόδια απ’ ότι πριν δώδεκα μήνες και με εποικοδομητική διάθεση.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι « η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα δύσκολος σταθμός στην πορεία της χώρας μας. Όμως εμείς συνεχίζουμε, με την ίδια ένταση και βούληση, την προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξει η χώρα».Επισήμανε, επίσης, πως «οι συνθήκες είναι αντίξοες», ωστόσο, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σχετικά με τις συνόδους κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως «έχουμε να δώσουμε μια μάχη για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον, την κοινή μας οικονομία και τους κοινούς μας θεσμούς. Μια μάχη για τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να τους ζητήσει να συμβάλουν και αυτοί στις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης, και με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους συναδέλφους των δικών τους κομμάτων, αλλά και δημόσια, με τη δική τους φωνή, στη στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα.
«Και αν στο εσωτερικό της χώρας μπορώ να κατανοήσω, έστω και οριακά, τα αντιπολιτευτικά κίνητρα του καθενός, είναι σαφές ότι πολλά κρίνονται και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εκεί, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού συσχετισμού δυνάμεων», υπογράμμισε.
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ - και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του. Δηλαδή, να υιοθετεί ο κ. Σαμαράς την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου, όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εδώ όμως, να λέει πόσο καταστροφική είναι η εφαρμογή αυτού του μνημονίου για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Αντίθετα, όπως είπε, το κείμενο των συμπερασμάτων της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αθήνα «περιλαμβάνει πλήρως όλες τις δικές μας θέσεις για την Ευρώπη, αλλά βεβαίως και τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, για τη δική μας χώρα, για την Ιρλανδία, καθώς και για άλλες χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ενώ υπογράμμισε ότι « αυτή ήταν μια επιτυχία των Σοσιαλιστών, και δική μας, και πιστεύω ότι ήταν και μια ισχυρή φωνή διαφοροποίησης, απέναντι σε μια συντηρητική, ''συντηρητοκρατούμενη'' Ευρώπη».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...