Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται η δόση!Αν ήταν στο χέρι της κυβέρνησης οι πόλεις θα έκαναν σημαιοστολισμό, προσαρμόζοντας τον εορταστικό διάκοσμο στα νέα δεδομένα: πήραμε τη δόση! Το Eurogroup ενέκρινε τη χορήγηση της δόσης των 49 δισ. ευρώ και τα 34 δισ. θα εκταμιευθουν άμεσα, δηλαδή τον Δεκέμβριο. Ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε την ανακοίνωση: «Δώσαμε την τελική έγκριση για την εκταμίευση των 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.Από αυτά τα 34,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν εντός του Δεκεμβρίου.Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται και πάλι σε σταθερή βάση. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τα κεφάλαια θα εισρεύσουν στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τα 34 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 16 δισ.θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,7 δισ. για δημοσιονομικές ανάγκες και τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν στην επαναγορά του χρέους.
«Καλή μέρα για την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια» δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. Πόση προσπάθεια ακόμα;
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...