Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Στο ΣΔΟΕ τα ονόματα από τις λίστες Λιχτενστάιν - Λουξεμβούργου



Στο ΣΔΟΕ έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων με καταθέσεις σε Λίχτενσταϊν και Λουξεμβούργο, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε σχετική ερώτηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου και Νίκου Τσούκαλη.
Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Στουρνάρας, τα στοιχεία που αφορούν τη λίστα Λουξεμβούργου ήρθαν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί στο ΣΔΟΕ για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου και διαπίστωσης ενδεχόμενων φορολογικών παρεμβάσεων.
Κατόπιν μάλιστα παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, το ΣΔΟΕ διενεργεί
προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο.
Όσον αφορά τη «λίστα Λιχτενστάιν», ο κ. Τσοούκαλης επισημαίνει ότι για πρώτη φορά το θέμα ήρθε στη Βουλή το 2010 με ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. «Είναι τουλάχιστον δύο χρόνια εδώ (η λίστα) και συνεχώς μας λένε "την επεξεργαζόμαστε"», σχολίασε σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Για πρώτη φορά όμως, σημειώνει σε δήλωσή του για το θέμα, ο υπουργός Οικονομικών δίνει μια πιο συγκεκριμένη απάντηση για την περίφημη «λίστα Λιχτενστάιν» και πλέον «αναμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων και την παραδειγματική εφαρμογή των νόμων για όσους αποδειχτεί ότι απέκρυψαν εισοδήματα από τις ελληνικές αρχές».
«Περιμένουμε από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών να μας παρουσιάσει αποτελέσματα από την λίστα Λιχτενστάιν, που ενώ σύμφωνα με τους προκατόχους του υπουργούς Οικονομικών βρίσκεται στην διάθεση των αρχών από το 2010, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί αφού εδώ και τρία χρόνια σχεδόν "εξαντλούνται" οι δυνατότητες μόνο στην επαλήθευση των στοιχείων», καταλήγει με νόημα στη δήλωσή του ο κ. Τσούκαλης.
city press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...