Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Η χώρα, η κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε χρόνο»


Ευ. Βενιζέλος: «Η χώρα, η κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε χρόνο»Τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη και πως γι' αυτό «χρειάζεται μια οριζόντια πανστρατιά». «Πρέπει να διαμορφώσουμε τη νέα ατζέντα, που είναι η ατζέντα της ανάπτυξης, της προοπτικής και της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας» συμπλήρωσε.

Ο εκλογικός νόμος
Ερωτηθείς εάν θα τεθεί στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι δεν έχει διαμορφωθεί μια ατζέντα του 2013 ή του 2014 και πως σήμερα υπάρχει η ατζέντα της ημέρας και της συγκυρίας.


Χαρακτηρίζοντας τον εκλογικό νόμο «δευτερογενές ζήτημα με τεράστια θεσμική σημασία», σημείωσε ότι αυτή η σημασία απορρέει από την ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα και αποφυγή της τεχνητής πόλωσης.

«Αρα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πολωτικά και με οξύτητες που είναι προσανατολισμένες σε κομματικά συμφέροντα και πρέπει η εκπροσώπηση να είναι γνήσια και να μπορεί να διαμορφωθεί κυβερνητικό σχήμα αξιόπιστο και λειτουργικό» τόνισε.

Το τέλος ακινήτων
Σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ είπε ότι «ήταν μια επιβάρυνση που άνοιξε την πόρτα σε μια πολιτική συμφωνία, σε ένα πρόγραμμα στήριξης κολοσσιαίων διαστάσεων», ότι ο νόμος δεν προβλέπει διακοπή της παροχής ρεύματος λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους και πως οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει η είσπραξη του τέλους να γίνει μέσω ΔΟΥ.

«Θα έπρεπε -πριν γίνει αυτή η συζήτηση για την απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου- να έχουν διαβάσει όλοι με μεγαλύτερη προσοχή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει λύσει όλα τα νομικά θέματα. Αυτή η απόφαση δεν αξιολογήθηκε όπως θα έπρεπε από την πολιτική δικαιοσύνη, δηλαδή το πολυμελές Πρωτοδικείο» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Υπογράμμισε δε ότι αν στερηθεί το κράτος τα έσοδα του ειδικού τέλους ακινήτων, «τα έσοδα αυτά θα πρέπει να αναπληρωθούν και θα ήταν μεγάλο λάθος να γίνει αυτό με άνισο ή ετεροβαρή τρόπο, ενώ μπορεί να επιτευχθεί με λογικό, διαφανή, αναλογικό και νόμιμο τρόπο».

Η στάση Λοβέρδου
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη σε εκδήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, χτες στην Καλαμάτα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο, καθώς «εάν κάθε μέρα έχουμε έναν αντιπερισπασμό που κινείται σε άλλο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αναδείξουμε αυτό που πρέπει να αναδείξουμε». Συμπλήρωσε δε ότι «εάν κάποιοι νομίζουν ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας είναι μερικά πρόσωπα και το πρόβλημα του δικού τους βηματισμού, κάνουν λάθος».

Το ταμείο είναι μείον
Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την επιστολή που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Διαδίκτυο και φέρεται να προέρχεται από εργαζόμενους του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει καμιά επιστολή και πως «ό,τι διακινείται στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι είναι έγκυρο και απηχεί τις απόψεις πραγματικών εργαζόμενων».

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε πως το ΠΑΣΟΚ, όπως και άλλα κόμματα, έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, και ότι οι πόροι του είναι συγκεκριμένοι. Υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλος αγώνας για να βρεθεί λύση και πως ένας εργαζόμενος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση, «γιατί εδώ εθελοντισμός και εργασία κάπου διασταυρώνονται» και πως ως ενεργά μέλη και στελέχη του κόμματος οι εργαζόμενοι ξέρουν τις δυσκολίες και αγωνίζονται γι' αυτά που κάνουμε.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...