Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ξαφνικά Βουλγαράκης!




Και ξαφνικά Γιώργος Βουλγαράκης! H εμπλοκή του «εξόριστου» πρώην υπουργού, από τον έως πριν από λίγες ώρες βουλευτή του κόμματος του Π. Καμμένου Γιάννη Κουράκο, «πάγωσε» τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που βλέπουν βουλευτές και στελέχη να αποχωρούν διατυπώνοντας βαριές καταγγελίες. Ο προβληματισμός ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του κ. Καμμένου είναι έντονος και οι απορίες πολλές, λόγω του αρνητικού φορτίου που συνοδεύει από το παρελθόν το όνομα του κ. Βουλγαράκη.
 Ολα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο κ. Κουράκος 10 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον κ.
Βουλγαράκη, που ουσιαστικά τον επέπληξε λέγοντάς του «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε».

Υπαινισσόμενος υπόγεια χρηματοδότηση του κόμματος, ο κ. Κουράκος υποστήριξε ότι ο Γ. Βουλγαράκης ήρθε σε επικοινωνία και με τον Χρήστο Ζώη, και πρόσθεσε: «Αν υποκρύπτονται άνθρωποι όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης που βρίσκουν λεφτά για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα. Είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο Χρήστος Ζώης. Και ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο να κάνει το ίδιο και αυτός».

Ο Γ. Βουλγαράκης, παραδεχόμενος από την πλευρά του τη συνομιλία, έδωσε -μέσω του twitter- τη δική του εκδοχή: «Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον μετατρέπονται σε επιχειρήματα αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ' επανάληψιν ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση ύποπτα συμφέροντα».

Είχε προηγηθεί τουίτ του -επίσης αποχωρήσαντος από τους ΑΝ.ΕΛ.- Γιάννη Μανώλη, ο οποίος έγραψε εξίσου υπαινικτικά: «Το κόμμα είναι του Καμμένου ή του Βουλγαράκη; Θα το μάθουμε σύντομα».

Δεδομένου ότι ο κ. Βουλγαράκης -που βρίσκεται «εκτός πολιτικής»- επιβεβαιώνει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., το ερώτημα που πλανάται είναι ποιους ιδιαίτερους λόγους έχει ώστε να ενδιαφέρεται και να παρεμβαίνει για τη διατήρηση της συνοχής του κόμματος του κ. Καμμένου. Αλλωστε δεν έχει προκύψει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ότι οι πολιτικές απόψεις του κινούνται σε ανάλογο μήκος κύματος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Η απάντηση που -με όποια πειστικότητα- δίνει η πλευρά Βουλγαράκη είναι ότι θεωρεί την ύπαρξη του κόμματος Καμμένου χρήσιμη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο μεγάλος κερδισμένος από τη διάλυσή του θα είναι η Χρυσή Αυγή. Επίσης ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι πολλοί από τους συνομιλητές του ήταν παλιοί ΟΝΝΕΔίτες, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης λέει ότι αναφερόταν στην κρατική χρηματοδότηση και όχι σε κάτι άλλο.
dimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...