Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Χιλιάδες διαδηλωτές και πάλι έξω από το προεδρικό Μέγαρο


Αίγυπτος: Χιλιάδες διαδηλωτές και πάλι έξω από το προεδρικό Μέγαρο

Κάιρο, Αίγυπτος 

Το οδόφραγμα που είχε στηθεί γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο έσπασαν αιγύπτιοι διαδηλωτές και ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε στρατιωτικά άρματα, στα οποία ύψωσαν σημαίες.

Περίπου 10.000 διαδηλωτές είχαν εγκλωβιστεί πίσω από τα συρματοπλέγματα που προστάτευαν το μέγαρο. Από την Πέμπτη το κτίριο φυλάσσεται και από άρματα μάχης, μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις οποίες επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Οι διαδηλωτές έκοψαν τα σύρματα και εκατοντάδες από αυτούς έφθασαν ως τον εξωτερικό τοίχο του
προεδρικού μεγάρου. Ορισμένοι φιλούσαν τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, φωνάζοντας ρυθμικά "Ειρηνικά, ειρηνικά". 

Στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική είσοδο για να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους να μπουν στο κτίριο.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...