Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μπερλουσκόνι: Μπαίνω στον αγώνα για να κερδίσω-Δεν υπάρχει άλλος αρχηγός


Μπερλουσκόνι: Μπαίνω στον αγώνα για να κερδίσω-Δεν υπάρχει άλλος αρχηγός

Ο Μπερλουσκόνι μετά το «κρυφτούλι» μηνών, ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, δύο ημέρες αφού το PDL απέσυρε την στήριξή του προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, προκαλώντας κλυδωνισμούς στην πολιιτκή σκηνή και επισπεύδοντας τις διαδικασίες για πρόωρες εκλογές.
Ο Καβαλιέρε μάλιστα δικαιολόγησε την απόφασή του ως κίνηση ευθύνης και σωτηρίας για την χώρα:
«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι το
πρωθυπουργικό μέγαρο δεν του έλειψε καθόλου, αλλά αναγκάζεται να επιστρέψει «από αίσθημα ευθύνης» και από ενδιαφέρον για τα δημόσια πράγματα.
«Μπαίνω στον αγώνα για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση», δήλωσε από το Μιλάνο, σημειώνοντας: «ψάξαμε (στο κόμμα) για έναν αρχηγό αλλά δεν τον βρήκαμε».
Ο Καβαλιέρε χαρακτήρισε και πάλι «ανεύθυνους» τους δικαστικούς, ενώ σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Μάριο Μόντι τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημείωσε:

«Επιδείξαμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επί ένα χρόνο στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση τεχνοκρατών. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που δεν μας έπειθαν και επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι η πολιτική λιτότητας σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται προκαλεί ζημιές. Ζημιές που τελικώς έγιναν».
Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι χαρακτήρισε με την σειρά του «ανεύθυνη» τη στάση του Μπερλουσκόνι και την απόφαση να αποχωρήσει το κόμμα Λαός της Ελευθερίας από την κυβερνητική πλειοψηφία, τη στιγμή μάλιστα που «επί τρία χρόνια η συντηρητική παράταξη αρνιόταν ότι είχε αρχίσει η οικονομική κρίση».
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η πιθανότερη ημερομηνία για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης είναι η 15η Ιανουαρίου, ώστε, στο μεταξύ, να μπορέσουν να εγκριθούν ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και κάποιοι άλλοι νόμοι, όπως εκείνος που θα επιτρέψει την συνέχιση της λειτουργίας του Ilva, στον Τάραντα, όπου κινδυνεύουν να χαθούν 7.000 θέσεις εργασίας.
Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 10 Μαρτίου του 2013 σε συνδυασμό, κατά πως φαίνεται, με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου (Λομβαρδία) και της μικρής περιφέρειας Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.
ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...