Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Ετος αξιολόγησης για το Δημόσιο το 2013


Σαμαράς: Ετος αξιολόγησης για το Δημόσιο το 2013
Σε ερώτηση του Έθνους, αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των αλλαγών στο κράτος, ο πρωθυπουργός εξερχόμενος της συνεδρίασης απάντησε:
«Στόχος είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς διοικητική μεταρρύθμιση. Το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε να δώσουμε την αποδοτικότητα που πρέπει στο κράτος με τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ανάγκη της αναγέννηση της αναδιοργάνωσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη».
Απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σήμερα δεν μιλήσαμε για απολύσεις» αλλά για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και επεσήμανε ότι
είναι ικανοποιημένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Στη συνάντηση, επικυρώθηκε η πολιτική των αλλαγών στο δημόσιο που είχε χαραχθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συζητήθηκαν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ΥΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης.
Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει και τη νέα θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...