Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Συντονισμό των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της κρίσης ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

syntonismo-ton-eyropaion-sosialiston-gia-tin-antimetopisi-tis-krisis-zita-o-eyaggelos-venizelos
 Την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο της Συνάντησης των Σοσιαλιστών Ηγετών που διοργανώνει το Δημοκρατικό Κόμμα στη Ρώμη.

Αναφερόμενος στις διαφαινόμενες πρόωρες εκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ιταλία είναι χώρα «κλειδί» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Επανέλαβε τη στήριξή του στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, λέγοντας ότι ο Πιερλουίτζι Μπερζάνι «με τη σημασία που έχει διαμορφώσει της ευρύτερης κεντροαριστεράς, πιστεύουμε ότι
μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής μας της προσδοκίας».

«Η Ιταλία έχει μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο, το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία. Έχει μεγάλη σημασία ο συντονισμός των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών. Εδώ λοιπόν διαμορφώθηκε μία διεθνής προοδευτική συμμαχία, η οποία έχει αναμφίβολα στο επίκεντρό της την Ευρώπη αλλά έχει μία διεθνή οπτική γωνία» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παράλληλα σημείωσε: «Έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μία διέξοδο από την κρίση η οποία λαμβάνει υπόψη τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη χρηματοοικονομική διάσταση αλλά πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η επαναπολιτικοποίηση και της Ευρωζώνης και της ΕΕ αλλά και η ύπαρξη θεσμών παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης είναι απολύτως αναγκαία, γιατί αλλιώς η οικονομία θα οδηγήσει όχι στον πλούτο και στην ευημερία αλλά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και του αντιπροσωπευτικού συστήματος.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...