Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Κάθε χρόνο 8,9% λιγότερες θέσεις εργασίας


ergasia

Τις αρνητικότερες επιδόσεις σημείωσε η Ελλάδα σε ό, τι αφορά τα ποσοστά της απασχόλησης, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Εurostat για την απασχόληση στην ΕΕ το γ’ τρίμηνο. Η νόμιμη απασχόληση στη χώρα μας συρρικνώνεται και αυτό δεν ανατράπηκε ούτε την περίοδο αιχμής του ελληνικού τουρισμού.
Τα στοιχεία δείχνουν συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα παρουσίασε μείωση της απασχόλησης κατά 8,9% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 9,1% το δεύτερο τρίμηνο και 8,8% το πρώτο. Μετά την Ελλάδα, στην δεύτερη θέση ακολουθούν με -4,1% η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Συνολικά στην Ευρωζώνη, το τρίτο τρίμηνο φέτος η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,7% και στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών, κατά 0,5%. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, συνολικά 222,6 εκατομμύρια πολίτες
εργάζονταν στην ΕΕ,  από τους οποίους τα 146 εκατομμύρια ήταν σε χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ.
Πάντως, σε σχέση με το προηγούμενο(δηλαδή το δεύτερο) τρίμηνο φέτος, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,2% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, με πιο επιβαρυμένο κλάδο αυτόν των κατασκευών(-1,5% και -1,3% αντίστοιχα).
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...