Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: «Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ για την Ελλάδα»


«Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ για την Ελλάδα» δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κρίση της ευρωζώνης. «Το θέμα με έχει απασχολήσει όσο κανένα άλλο, από την ενοποίηση της Γερμανίας» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας οτι δεν διαχωρίζει την ανησυχία που έχει για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γερμανία, διότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αποκατάσταση των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια.Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές
στο Βερολίνο, όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξίσου δεσμευμένη με τη Γηραιά Ηπειρο όσο ήταν ο άλλοτε μέντοράς της Χέλμουτ Κολ, η Καγκελάριος απάντησε «ασφαλώς δεν τρέφω λιγότερη συμπάθεια ή αγάπη για την Ευρώπη».
Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ευρώπη ζήτημα «εσωτερικής» πολιτικής για την Γερμανία.

Η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της.
Επισήμανε δε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανεργία των νέων και ανέδειξε ως στόχο για τα επόμενα δέκα έως είκοσι χρόνια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης από εσωτερική αγορά σε κοινή αγορά εργασίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μεταρρύθμιση των κοινωνικών συστημάτων.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΑΔΕ: Περίπου 1 εκατομμύριο υπόχρεοι ακόμα δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Περίπου 958.000 φορολογικές δηλώσεις απομένουν για να υποβληθούν με την προθεσμία να λήγει στις 28 Αυγούστου μετά και την τελευταία παράταση...