Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Δεν ανεχόμαστε τις προσβολές και τον αποκλεισμό του ΠαΣοΚ


Βενιζέλος: Δεν ανεχόμαστε τις προσβολές και τον αποκλεισμό του ΠαΣοΚ

Διπλό μήνυμα στη ΔΗΜΑΡ και τνο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διαδικασία στη Σπάρτη. «Με όλους θέλουμε να μιλήσουμε με ισοτιμία και σεβασμό. Αλλά δεν ανεχόμαστε τις προσβολές, τον αποκλεισμό του ΠαΣοΚ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην συμμετάσχει μαζί με το ΠαΣοΚ στο φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστερά.   
Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η χώρα για να βγει από την κρίση τόνισε ότι «δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο από το ευρωπαϊκό. Όσοι επιλέγουν τη μοναξιά, επιλέγουν συνθήκες μεταπολεμικής Αλβανίας».

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε από τη αρχή της ομιλίας του το ερώτημα που απασχολεί όλον τον κόσμο: αν θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. «Ξέρουμε ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δεν αντέχουν άλλα μέτρα.
Προεκλογικά μιλήσαμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Δεν είπαμε ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Είπαμε την αλήθεια», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν αρκεί η πολιτική βούληση για την ανάπτυξη, χρειάζονται και οι τοπικές κοινωνίες που θέλουν την πρόοδο για την περιοχή τους. «Τώρα πέφτουν χρήματα στην αγορά, τώρα αλλάζει η κατάσταση. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι δύσκολο αλλά θα είναι και ελπιδοφόρο. Ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία είναι ευέλικτη. Η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ», είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ η Ελλάδα θα πρέπει να οργανώσει τη νέα αφετηρία πάνω σε 3 άξονες: κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές.

«Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ούτε εθνική στρατηγική χωρίς το ΠαΣοΚ. Γι αυτό δεχόμαστε τόσες επιθέσεις από το οριζόντιο κόμμα της δραχμής», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να πείσουν τα κόμματα την κοινωνία ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Πρέπει να διατυπώσουμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας, είπε και ενημέρωσε τα στελέχη του ΠαΣοΚ ότι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα προτείνει το κόμμα θα εγκριθεί τελικώς από το συνέδριο του ΠαΣοΚ.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να κρατήσουν ζωντανή την παράταξη και τόνισε ότι έως το συνέδριο θα κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις για να φύγει το ΠαΣοΚ από μια εσωστρεφή συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά. «Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Θέλουμε μια παράταξη ανανεωμένη και σύγχρονη.Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι πάντα ένα μεγάλο πατριωτικό και λαϊκό κίνημα.Τίποτε δεν είναι πιο ριζοσπαστικό στις μέρες μας από το αληθές. Ριζοσπαστικό δεν είναι το να λες ψέματα», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι στα «θολά νερά της φτώχιας, της ανάγκης, ψαρεύουν δυνάμεις ακραίες, ναζιστικές, που προσβάλουν τις αξίες των Ελλήνων και της Δημοκρατίας».
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...