Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Άδικη η συνεχόμενη φορολογική επιβάρυνση των ασθενέστερων, τονίζει η Alpha Bank


thumb

«Χωρίς αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής, η κατανομή των βαρών, με την εξουθενωτική μείωση των συντάξεων και την κατά συρροή επιβάρυνση των ασθενέστερων στρωμάτων παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, είναι εξαιρετικά άδικη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank.
Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν επίσης ότι με δραστική μείωση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής θα δοθεί η απαιτούμενη προοπτική για μείωση του σημερινού υψηλού φορολογικού βάρους των συνεπών φορολογουμένων.

«Οι τελευταίοι μάλιστα, βλέπουν ότι, ενώ η φορολογική τους επιβάρυνση διογκώνεται συνεχώς τα τελευταία έτη, τα φορολογικά έσοδα εξακολουθούν να μειώνονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η Alpha Bank.

Παράλληλα οι αναλυτές της τράπεζας βασιζόμενοι στα στοιχεία του προϋπολογισμού αναφέρουν ότι είναι εμφανές πως φέτος σημειώθηκε νέα έξαρση της φοροδιαφυγής τόσο στο φόρο εισοδήματος όσο και στον ΦΠΑ αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές. «Πρόκειται για φαινόμενα τα οποία αναμένεται να συνεχιστούν, ενδεχομένως με μεγαλύτερη ένταση και το 2012» τονίζει η τράπεζα.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...