Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο της ΕυρώπηςΝα αλλάξει τη σύνθεση της αντιπροσωπίας των Ελλήνων βουλευτών που μετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης μελετά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο να αποκλείσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, μια και υπήρχαν αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην παρουσία της κυρίας Ελένης Ζαρούλια (συζύγου του κ. Ν. Μιχαλολιάκου).

Αυτές τις σκέψεις του κοινοποίησε ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμέν Αμπτάν.
 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ανδρών ο κ. Αμπτάν δήλωσε: «Η θέση αυτή
που υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία είναι πανομοιότυπη με τη θέση που έχουν ήδη πάρει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, και συμβάλλει στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος έχει δώσει αγώνα, προκειμένου να αποκλειστεί η κυρία Ζαρούλια και κάθε άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής από τους 14 βουλευτές, οι οποίοι συνθέτουν την ελληνική αντιπροσωπία.

«Αυτό αποτελεί μια τεράστια νίκη της δημοκρατίας που θα ακουστεί στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Αμπτάν και πρόσθεσε: «Αυτή η απόφαση επιτρέπει να σπάσουμε τη δυναμική της Χρυσής Αυγής τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενισχύει το αντιρατσιστικό κίνημα».
dimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Την παροχή φορολογικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια για να πάνε...