Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στοπ στους πλειστηριασμούς για ακόμη έναν χρόνο

Η αναστολή των πλειστηριασμών στις πρώτες κατοικίες παρατείνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013
Η αναστολή των πλειστηριασμών στις πρώτες κατοικίες παρατείνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013
Στο ίδιο κείμενο παρατείνεται για άλλον έναν χρόνο το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε ορισμένες επαγγελματικές και εμπορικές μισθώσεις.
Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες δίνεται και για το 2013 «απαγορευτικό» στις τράπεζες για διενέργεια πλειστηριασμών στην α' κατοικία, εφόσον αυτή δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, αλλά και των ακινήτων για οφειλές έως 200.000 ευρώ.
Η αναστολή των πλειστηριασμών ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και παρατείνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
Εξάλλου με άλλες διατάξεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, παρατείνεται για έναν χρόνο για
τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία:
«Στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας, της μίσθωσης, μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο.
Αποζημίωση
Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις».
Στο σημείο αυτό και σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τον Ιανουάριο αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων. Αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 35% από την 1η Ιανουαρίου του 2010.
Επιπλέον αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους. Τα δάνεια που υπάγονται αφορούν μόνο στην κύρια κατοικία του δανειολήπτη με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ και 200.000 ευρώ για πολύτεκνους.
Οι δανειολήπτες θα μπορούν να πληρώνουν για τέσσερα χρόνια μόνο τους τόκους.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...