Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Με... νεκρώσιμη πομπή υποδέχονται οι Αγανακτισμένοι τον προϋπολογισμό

Απορρίπτουν στην Ισπανία την λιτότητα «της πείνας και της φτώχειας»

Τον προϋπολογισμό της Ισπανίας για το 2013, ο οποίος προβλέπει μέτρα για μια άνευ προηγουμένου λιτότητα στη χώρα και την εξοικονόμηση 39 δισ. ευρώ ενέκριναν σήμερα οι Ισπανοί βουλευτές.

Αυτόν τον προϋπολογισμό «της πείνας και της φτώχειας» θα υποδεχθεί απόψε στη Μαδρίτη μια «νεκρώσιμη πομπή» του κινήματος των Αγανακτισμένων.
Μέσα σε ένα βαρύ κοινωνικό κλίμα, με την ανεργία να ανέρχεται σε περισσότερο από 25%, την αυξανόμενη φτώχεια, τις καθημερινές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, ο προϋπολογισμός αποσκοπεί
στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της Ισπανίας, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και έχει βυθιστεί στην κρίση από το 2008 όταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων.

Έντονη ανησυχία εκφράζουν ήδη όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις: η φτώχεια απειλεί 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα σε συνολικό πληθυσμό 47 εκατομμυρίων, σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα.

«Το 2012 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που μας δόθηκε να ζήσουμε», παραδέχθηκε αυτήν την εβδομάδα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της δεξιάς, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος, ένα χρόνο μετά την άνοδό του στην εξουσία, δεν έχει ακόμη καταφέρει να δρέψει καρπούς από αυτά τα πολύ αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Δεσμεύτηκε δε, ότι «το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά θα είναι το έτος της σταθεροποίησης της οικονομίας μας».

Απόψε, οι Αγανακτισμένοι κάλεσαν όλον τον κόσμο να μετάσχει σε μια «νεκρώσιμη πομπή» στη Μαδρίτη, ως τις πύλες της κάτω βουλής του κοινοβουλίου.

«Καλούμε όλους τους πολίτες, με κεριά και πένθιμη ενδυμασία, να μετάσχουν μαζικά σε αυτήν την διαδήλωση για να δείξουν ότι απορρίπτουν μετά την έγκρισή του αυτόν τον προϋπολογισμό της πείνας και της φτώχειας», ανακοίνωσε το κίνημα. 
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...