Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Και ο Αλέξης κατάλληλος

Παναγιώτης Τζάμαρος @fosphotos.com
Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός στον ίδιο βαθμό που θεωρείται και ο Αντώνης Σαμαράς. Και είναι φυσικά η πρώτη φορά που ηγέτης αριστερού κόμματος βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ούτως ή άλλως πολλά συμβαίνουν αυτόν τον καιρό για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», Σαμαράς και Τσίπρας συγκεντρώνουν από 20% των ερωτηθέντων στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού. Εννοείται ότι πάντα προηγείται η απάντηση «κανένας» που συγκεντρώνει 39%.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Τον ακολουθούν Καμμένος και Κουβέλης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, εκτός, ίσως, από το μονοψήφιο ποσοστό της Χρυσής Αυγής. ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι. Πάντως μόνο ένας στους τρεις θέλει εκλογές.
Κατά τα λοιπά: 
Οι οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση είναι δυσχερέστερη, το 2% θεωρεί ότι υπάρχει βελτίωση. Το 78% πιστεύει ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Το 47% πιστεύει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί. Το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο επιχειρούν να βάλουν στην υποψηφιότητα του Κασσελάκη οι «100»

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται στάνταρ όμως την ίδια ώρα το κόμμα έχει οικονομικά προβλήματα. Μετ...