Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Πρόσωπο της Χρονιάς» ο Μπαράκ Ομπάμα




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2012 από τους συντάκτες του περιοδικού Time, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εκπομπήToday Show του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ο Ομπάμα επικράτησε των υπόλοιπων επτά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση.


Το περιοδικό επέλεξε τον Ομπάμα επειδή "εξασφάλισε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και επιδίωξε, παρά τις αντιξοότητες, να δημιουργήσει μια τελειότερη πολιτειακή ένωση".

Η αναγνώριση κάποιου ως "Προσώπου της Χρονιάς" σημαίνει ότι το περιοδικό αναγνωρίζει ότι αυτό το άτομο επηρέασε περισσότερο απ' όλους τους υπόλοιπους τον πολιτισμό και κυριάρχησε στην ειδησεογραφία κατά τη διάρκεια του έτους.

Πέρσι το Time είχε ανακηρύξει Πρόσωπο της Χρονιάς τον ανώνυμο Διαδηλωτή.
city press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...